Нетаняху е в самоизолация, след като сътрудник даде положителен тест за коронавирус

Нетаняху е в самоизолация, след като сътрудник даде положителен тест за коронавирус

Заразените с новия коронавирус в Израел станаха 4347.За последното денонощие броят им се е увеличил с 482.

Състоянието на 80 души се оценява като тежко, 134 човека са оздравели, починали са 15 души, диагностицирани с коронавирус.

Първи случай на зараза в Израел беше регистриран на 27 февруари у човек, върнал се от Италия. Първият смъртен случай в страната датира от 20 март.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се е самоизолирал, след като парламентарен сътрудник даде положителна проба за коронавируса, макар първоначалното разследване да е установило, че е малко вероятно 70-годишният министър-председател да е бил заразен, съобщиха официални източници, цитирани от Ройтерс.

Предвидено е Нетаняху да бъде подложен на тест за коронавирус утре. Предишният тест на 15 март беше отрицателен. Израелското здравно министерство по принцип изисква 14-дневна самоизолация за всеки, за когото се смята, че е бил в близост до вирусоносител, като периодът се съкращава с броя на дните, изминали от предполагаемото излагане на инфекцията, посочва Ройтерс.

Израелски медии съобщиха, че заразеният сътрудник е присъствал на парламентарно заседание миналата седмица, на което присъствал и Нетаняху, както и опозиционни депутати, с които той се опитва да създаде извънредно коалиционно правителство.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус