Нетаняху: Израел ще продължи да се бори с Иран и да си сътрудничи с Русия

Бенямин Нетаняху

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че страната му ще продължи да се бори срещу иранското присъствие в Сирия и едновременно с това военното си сътрудничество с Русия, съобщи Франс прес.

"Ще продължим да се борим със затвърждаването на иранското присъствие в Сирия и ще продължим координацията си по въпросите на сигурността между израелската и руската армия", заяви Нетаняху 24 часа след като Москва повиши тона заради унищожаването на един от нейните самолети с 15 войници на борда след израелски въздушен удар по сирийска територия.

След свалянето по погрешка на разузнавателния самолет на 17 септември от сирийската противовъздушна отбрана, Нетаняху разговаря на два пъти с руския президент Владимир Путин.

"Договорихме се с Путин в скоро време да се срещнат работни групи от израелската и руската армия", каза израелският премиер преди да замине за Ню Йорк за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Нетаняху изрази "искрена и дълбока печал" заради гибелта на руските войници, причинена, както той изтъкна, от "безотговорната стрелба" на сирийската армия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят