Нетаняху отхвърли обвиненията в корупция

Нетаняху отхвърли обвиненията в корупция

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че дългогодишните медийни нападки, че бил корумпиран, така и не са довели до повдигането на официални обвинения.

"Вчера можа да се изясни, че дългогодишното ежедневно преследване към мен и семейството ми е безпочвено. Няма абсолютно нищо", каза Нетаняху в разпространено от канцеларията му изявление.

Снощи израелският премиер бе разпитван в продължение на три часа от полицията в резиденцията му в Ерусалим "по подозрение в предполагаемо получаване на неразрешени подаръци", съобщи пресслужбата на полицията, цитирана от БТА.

Във вторник Нетаняху отново отхвърли отправяните му от медиите обвинения и повтори думите си от края на декември по адрес на медийните съобщения, че е разследван за корупция: "Нищо няма да се намери, защото няма нищо."

"Обвинения в незаконно предизборно финансиране няма, обвинения в нагласяване на резултатите от първичните избори няма, обвинения в получаване на подаръци от чужбина и финансиране на полетите няма, обвинения по делото "Биби-турс" (дело от 2006 г. за финансиране на задгранични пътувания) няма", обобщи Нетаняху.

Той зададе въпроса дали ще получи някаква извинение от израелските медии за хилядите заглавия, статии и часове в ефира на журналистическите разследвания, които по думите му са се оказали "пълни глупости".

Споделяне

Още от Свят