Нетаняху забрани на министрите да коментират руските оръжейни доставки за Сирия

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нареди на министрите си да не говорят за Сирия и за евентуалните руски оръжейни доставки за тази страна, предаде Франс прес, като се позова на израелското държавно радио.

Това разпореждане беше издадено, след като министърът на отбраната Моше Аялон направи изявления, сметнати за заплашителни към Русия. Израел ще знае какво да направи, ако Русия достави зенитни системи от типа С-300 на Сирия, предупреди той. Според израелски медии Аялон е намекнал по този начин за нови израелски въздушни удари по Сирия.

Вчера Москва защити ракетните си доставки за Дамаск. Системите С-300 могат да прехванат самолети по време на полет или ракети с дистанционно насочване.

Преди Аялон и израелският министър на стратегическите въпроси Ювал Щайниц също коментира руските доставки за Сирия. Той подчерта, че поведението на Русия не може да се разбере и мотивите, поради които тя доставя този тип оръжия на Сирия не са ясни. Министърът припомни, че въпросните ракетни системи имат обсег 300 километра и могат да поразят граждански и цивилни самолети над израелското летище Бен Гурион.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят