Неуморният Божидар Димитров вади нова сензация: Имаме си наш, роден Помпей

Божидар Димитров

"Засега археологическата перла, на която се натъкнахме, е крепостта Акра, която е на нос Акин, близо до Черноморец. Това е цял ранно средновековен град, който е подпален при едно варварско нашествие, така че това е българският Помпей в миниатюр". Това съобщава пред ТВ7 в петък неуморният пропагандатор на сензационни археологически открития по българските земи ст. н.с. Божидар Димитров, директор на НИМ и за кратко министър без портфейл в сегашното правителство.

Разкритията са следствие на "сериозните инвестиции на правителство в археологическите разкопки по Черноморието", допълва близкият до телевизията сайт "БНюз".

Градът бил идеално запазен, става ясно от думите на Димитров.

Историкът бе първият, който вдигна шумотевица в медиите с мощите на Св. Йоан Кръстител, като зарази с тях и по-сериозни външни издания, след това извади цели градове, залети от морето, добави църкви и манастири, за да се стигне до сагата с вампирите, развеселила колегите му археолози и впечатлила скучаещите през лятото медии у нас и в чужбина.

"Мощите на Св. Йоан Кръстител и вампирът, който изскочи при разкопки в Созопол, носят повече пари, отколкото един средно голям завод", казва Димитров пред ТВ7 и добавя, че "вампирът е номер едно в туристическите турове, въпреки че държавата не е дала нито стотинка за реклама".

Споделяне

Още от България