Неуспялата в конкурса за СГС Величка Цанова поиска извинение от Цветанов

Бившият и.д. председател на Софийския градски съд (СГС) Величка Цанова, която бе пренебрегната за сметка на Владимира Янева при гласуването във ВСС в началото на седмицата, поиска в четвъртък извинение от МВР шефа Цветан Цветанов.

В свое отворено писмо до медиите магистратът заявява, че няма никакви роднински връзки с министъра на икономическото развитие в кабинета "Виденов" Румен Гечев или с член "на друго правителство преди или след това".

Повод за реакцията ѝ бе изказване на Цветанов от сряда, в което той определи Цанова като партийна кандидатура, визирайки фамилията на съпруга ѝ – Гечев. Магистратът всъщност бе подкрепена единствено то 109 столични съдии, чието мнение ВСС очаквано не зачете по никакъв начин.

"Не съм привърженик на безплодната полемика, която без съмнение е налице, но тогава, когато се засяга не само моето добро име, но и това на моя съпруг и неговата фамилия, считам за необходимо да заявя, че твърденията за някаква политическа зависимост само въз основа на съвпадението на фамилното име са не само безотговорни, но и опасни, като се имат предвид позицията на вътрешния министър и произхождащият от нея властови ресурс", пише Цанова в писмото си.

Тя призовава Цветанов да се извини, като напомня, че настоящите управляващи, сред които е и МВР шефът, неведнъж са декларирали намерението да въведат "нов морал".

Още по темата
Още от България

За или против машинното гласуване?