Невъоръжени иранци отказват да напуснат самолет в Брюксел

Група невъоръжени иранци отказват да напуснат самолет, приземил се на летището в Брюксел, в знак на протест срещу политическата ситуация в Иран, предаде Асошиейтед прес. Те призовават за възстановяване на монархията в Иран.

Говорителка на белгийската полиция съобщи, че не става въпрос за отвличане и органите на реда не са предприели извънредни мерки за сигурност. Тя добави, че полицаи преговарят с иранците в самолета.

Жена, която заяви, че баща ѝ е сред протестиращите и ѝ се е обадил по мобилен телефон, обясни, че протестиращите са привърженици на покойния ирански шах Мохамед Реза Пахлави и искат да привлекат вниманието на света към проблемите на Иран.

Тя добави, че групата носи писмо за НАТО. Мъжете няма да напуснат самолета, докато не им бъде позволено да предадат писмото в централата на НАТО в Брюксел. Жената, която се е обадила на Асошиейтед прес от Германия, не знае нито подробности за съдържанието на писмото, нито колко са протестиращите.

Самолетът на Луфтханза кацна в Брюксел в ранния следобед в четвъртък след полет от Франкфурт. Иранците останали вътре, след като повечето от 59-те пътници напуснали самолета.

Споделяне

Още от Свят