Невероятно: Депутатско дело приключи за половин ден

Невероятно: Депутатско дело приключи за половин ден

Хиляда лева глоба трябва да плати независимият депутат Павел Чернев, защото причинил лека телесна повреда на Иваило Дачов през февруари миналата година. Това реши Софийският градски съд във вторник. Противно на установената практика, делото започна и приключи само за половин радботен ден. Бившият депутат от “Атака” обаче не изневери на традицията и подобно на всичките си колеги, “сблъскали” се с Темида, определи процеса срещу себе си като “политически”.

Инцидентът с Дачов стана след предаване на телевизия “Скат”, в което пострадалият се явил вместо предводителя на Български национален съюз (БНС) Боян Расете. Дачов заяви пред магистратите, че на излизане от сградата бил пресрещнат от тогавашния заместник-председател на “Атака” Павел Чернев и още две лица, дошли с “намерение да го бият”. Дачов твърди, че получил удари в “ребрата и лицето”.

Бях ужасно учуден, защото Чернев е публична личност, дори депутат, каза Дачов пред съда. Той не сигнализирал веднага в полицията, тъй като бил  “доста объркан”.  Жалба срещу Чернев и медицинско свидетелство на пострадалия са издадени ден-два след инцидента.

Според съда Чернев не е набил Дачов по хулигански подбуди, както пише в обвинителния акт. Както и че леката телесна повреда е нанесена на обществена личност. По време на инцидента Дачов бил ръководител на отдел "Пропаганда" в БНС. След справка обаче се оказа, че организацията на Боян Расате не е регистрирана.

В решението си съдът е записа, че Чернев е удрял с ръце и крака Дачов в областта на главата и тялото и му е причинил редица контузии.За случващото се Чернев обвини “политическото статукво - група от хора, която управлява и не желае да промени нищо”. "Аз трябваше да съм мишена на обществения шум, създаден при влизането на национализма в реалната политика", добави Чернев, който ще обжалва административното си наказание.

Той отново препоръча на Волен Сидеров да с разграничи от “лъжеархонта”  Слави Бинев, за да си помисли да ли ще се върне в партия “Атака”.

 

Споделяне

Още от България