Невнимателен скиор в Пампорово прати дете в болница

Невнимателен скиор в Пампорово прати дете в болница

Петгодишно момче пострада тежко на писта в курорта Пампорово. Пострадалото дете е от Москва и било на почивка с родителите си в родопския курорт, съобщи БНР.

По време на инцидента детето било със ски-учител на писта "Снежанка-1“, когато 49-годишен скиор го блъснал при спускане. Веднага на мястото пристигнал екип на Планинската спасителна служба в Пампорово, който му оказал помощ. Детето е било със силни болки в областта на бедрото. След медицински преглед, детето е транспортирано до болницата в Смолян, а по-късно - закарано за лечение в Пловдив. Няма опасност за живота му.

На писта Снежанка-1, която е зелена, предимно се обучават деца и начинаещи. От ПСС съветват скиорите да бъдат по-внимателни, за да няма сблъсъци и инциденти. Любителите на бели спортове да преценяват и да не надвишават възможностите си при спускане.

По данни на Планинската спасителна служба, само през вчерашния ден има около 7 инцидента на пистите, като пострадалите са с различни травми по тялото. Най-често те са на крайниците. 

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?