Незаконна сеч в държавни и частни гори край Пирдоп

Незаконна сеч в държавни и частни гори, унищожени терени "до голо" и навлизане без разрешение в съседни имоти е установила извършена проверка в района на Държавно горско стопанство - Пирдоп”, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите в понеделник.

Извършена сеч без разрешително е засегнала около шест дка държавни и над десет декара частни гори.

В други две горски насаждения от 160 декара - частна собственост, вместо изсичане на 20% от дърветата "до голо” вече са значителни участъци. Освен това маркирането е извършено с подправена марка, а границите на насажденията са нанесени в съседни чужди имоти.

По предварителна оценка броят на незаконно отсечените дървета ще надхвърли 500.

В резултат на констатираните незаконни действия със заповеди на директора на Регионална дирекция по горите – София са обезсилени издадените позволителни за сеч.

Проверките по случая продължават, като материалите с данни за престъпления ще бъдат изпратени на прокуратурата, а за останалите ще бъдат наложени административни наказания. За констатираните нарушения е предвидено и отписване от регистъра на Изпълнителна агенция по горите на частните лесовъди, имащи отношение към случая, допълниха от ведомството.

Споделяне

Още от България

Трябва ли да се отворят ресторантите?