Незаконна сеч в държавни и частни гори край Пирдоп

Незаконна сеч в държавни и частни гори, унищожени терени "до голо" и навлизане без разрешение в съседни имоти е установила извършена проверка в района на Държавно горско стопанство - Пирдоп”, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите в понеделник.

Извършена сеч без разрешително е засегнала около шест дка държавни и над десет декара частни гори.

В други две горски насаждения от 160 декара - частна собственост, вместо изсичане на 20% от дърветата "до голо” вече са значителни участъци. Освен това маркирането е извършено с подправена марка, а границите на насажденията са нанесени в съседни чужди имоти.

По предварителна оценка броят на незаконно отсечените дървета ще надхвърли 500.

В резултат на констатираните незаконни действия със заповеди на директора на Регионална дирекция по горите – София са обезсилени издадените позволителни за сеч.

Проверките по случая продължават, като материалите с данни за престъпления ще бъдат изпратени на прокуратурата, а за останалите ще бъдат наложени административни наказания. За констатираните нарушения е предвидено и отписване от регистъра на Изпълнителна агенция по горите на частните лесовъди, имащи отношение към случая, допълниха от ведомството.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?