Независимият депутат Исаев напуска ДПС, ще подкрепя ГЕРБ в парламента

Независимият депутат Исаев напуска ДПС, ще подкрепя ГЕРБ в парламента

Вече не съм желан в партията, най-вероятно ще напусна ДПС. Това обяви ввъв вторник пред бТВ независимият депутат Ангел Исаев. Той е първият с подобен статут в 44-тото Народно събрание.

Исаев влезе в парламента от листата на ДПС в Бургас заради феномена 9/9 и беше изключен от парламентарната им група, след като отказа да напусне Народното събрание и да отстъпи мястото си на втория в листата Дурхан Мустафа.

В резултат на този скандал оставка като депутат подаде Камен Костадинов – водач на листата в Бургас, с мотива, че поема политическа отговорност за случилото се.

Ангел Исаев обясни отказа да напусне парламента с факта, че електоратът в Бургаско и най-вече в община Руен не желае Дурхан Мустафа. Мустафа е бил кмет на Руен.

Пред бТВ вече независимият народен представител съобщи, че с гласа си ще подкрея управляващите от коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти.

Заради феномена, в който заради съвпадащ номер на партия и кандидат-депутат ДПС за втори път изключва попаднали в параламента депутати от редиците си. В началото на този мандат от формацията се заканиха да внесат поправки в Изборния кодекс, с които да противодействат на “случайния преференциален вот”.  

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?