Независимото разследване не разкри мистерията с изчезналия малайзийски самолет

Независимото разследване не разкри мистерията с изчезналия малайзийски самолет

Екипът от независими разследващи на случая с полет МН370 на Малайзийските авиолинии публикува доклад, в който посочва, че не е успял да установи причината за изчезването на пътническия самолет, съобщиха световните агенции.

"Екипът не може да определи истинската причина за изчезването на МН370" , каза пред журналисти неговият ръководител Кок Су Чон.
 
Докладът потвърждава твърденията на малайзийските власти, че самолетът е бил отклонен умишлено от маршрута си и е летял в продължение на над седем часа след прекъсването на комуникационната връзка с него.
 
Посочва се също, че не е изключено в изчезването на летателния апарат да е замесена и трета страна.
 
Предполага се, че мястото на катастрофата на полет МН370 е в най-южната част на Индийския океан. Проведеното по-рано тази година от американската компания "Оушън инфинити" второ издирване на останките на самолета не даде резултат. 
 
Малайзийските власти завиха, че публикуваният доклад не е окончателен, тъй като останките на самолета не са намерени. Те посочиха също, че са готови да възобновят разследването, в случай че има достоверни данни за местонахождението им.
 
Самолетът с 239 души на борда изчезна на 8 март 2014 г., припомня Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят