НФСБ отива на евровота с "Патриоти за Валери Симеонов" без "Атака" и ВМРО

НФСБ отива на евровота с "Патриоти за Валери Симеонов" без "Атака" и ВМРО

НФСБ на Валери Симеонов няма да участва на евроизборите с другите две партии от участващата във властта коалиция "Обединени патриоти"(ОП). Вместо с "Атака" и ВМРО, НФСБ ще се коалира със "Средна европейска класа", а обединението им ще се казва "Патриоти за Валери Симеонов".

Водач на листата, както подсказва и името на коалицията, ще е бившият вицепремиер Валери Симеонов. Новото обединение се регистрира в понеделник за участие в евровота. "Средна европейска класа" на Георги Манев участваше в парламентарните избори през 2017 година като част от "Обединени патриоти".

Сагата как ще отидат ОП на евроизборите тече от миналата година, съпровождана от непрестанни скандали, помирения, нови крамоли, взаимни подозрения и обвинения. Решението, че няма да се явяват заедно на евроизборите се очакваше от месеци, а от края на март и трите партии спряха да полагат усилия да се разберат. Още тогава се очакваше окончателното решение да не бъде обявявано, а да се разбере за него с отделното регистриране на трите партии.

Първи от напъните за общо участие официално се отказа именно Валери Симеонов. "Атака" и ВМРО продължиха още известно време публично да повтарят, че може трите партии все пак да са заедно. След това обаче Сидеров обяви, че прави кастинг за млади политици, които да са част от листата му за евровота. ВМРО, които предварително обявиха, че водач на листата им ще е настоящият евродепутат Ангел Джамбазки, започнаха да обикалят страната.

Споделяне

Още по темата

Още от България