Нидал Алгафари: Отговорността за сигурността в Сирия носи режимът на Асад

Асоциацията на свободните сирийци в България обяви, че отговорността за сигурността на населението в Сирия носят президентът Башар Асад, правителството и парламентът, а режимът не успява да се справи със ситуацията.

Пиар специалистът Нидал Алгафари, каза на пресконференция,  че в сряда през нощта са атакувани няколко предградия на Дамаск с химическо оръжие - най-вероятно с газ зарин, но това все още не може да бъде напълно потвърдено.

”Голяма част от болниците, които са правителствени, са отказвали да приемат пострадали, за да няма статистика”, посочи Нидал Алгафари.

Според него би могло чрез сателитни снимки да се уточни от къде са изстреляни такива ракетите или бомби.

”Асоциацията на свободните сирийци в България се обедини около едно нещо - независимо дали са били силите на режима или някакви радикални, както те ги наричат, терористи, или каквито ще да са, отговорността за сигурността на населението носят президентът Асад, правителството и парламентът на Сирия. От асоциацията се обединяваме, че независимо кой е стрелял и как, режимът в Сирия не успява да се справи със ситуацията, с опазването на спокойствието, мира, живота и сигурността на населението", каза Алгафари.

Призоваваме световната общност да намерят достойнство да направят нещо, за да се спре това клане, заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от България