Ники Лауда пилотира лично първия самолет на авиокомпанаията си до София

Ники Лауда пилотира лично първия самолет на авиокомпанаията си до София
Бившият световен шампион от Формула 1 Ники Лауда кацна в София със самолет Airbus А 319, пилотиран лично от него. С близо 40 минути закъснение, в 13.10 ч. в понеделник, той пристигна за откриването на въздушна линия Виена - София - Виена, която ще се изпълнява от неговата авиокомпанията "Fly Niki".

Винаги, когато линията се осъществява от самолета Airbus A 319, той ще бъде пилотиран от мен, посочи Лауда.

С първия полет бяха превозени 98 пътника, което, по оценка на собственика, е много добро постижение.

Полетите на авиокомпанията ще се обслужват на Терминал 2 на летище София всеки ден, без събота.

Ники Лауда бе посрещнат на летище София от транспортния министър Александър Цветков и ръководството на аеропорта.

Министърът каза, че за него е чест и удоволствие да посрещне на българска земя една от легендите на Формула 1 и една от най-влиятелните личности в авиационния бизнес. С новата редовна връзка между София и Виена превозът на пътници по тази дестинация ще се увеличи с 20 процента, посочи Цветков.

Той подари на Ники Лауда класьор с марки на транспортна тематика и му пожела много успехи, пълни самолети и безоблачно небе.

В отговор на въпрос световният шампион от Формула 1 каза, че е много по-безопасно да пилотираш самолет, отколкото да караш спортна кола.

През първата година авиокомпанията повече ще инвестира и ще отбелязва печалба едва след това, посочи Лауда. Авиокампанията ще има гъвкава тарифна политика. Цените на самолетните билети ще започват от 29 евро, като таванът им ще стига до 300 евро, уточни той. За миналата година превозените от авиокампанията пътници по всичките линии са 2. 7 милиона - очакванията са тази година броят им да се увеличи до 3.1 милиона пътника.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес