"Никой не го обича" - Хилари Клинтън критикува Бърни Сандърс

Хилари Клинтън

"Никой не го обича" и тя не се наема да гласува за него, ако той се изправи наесен срещу Тръмп като кандидат на демократите - Хилари Клинтън потвърди в нов документален филм, че не е простила на своя някогашен съперник Бърни Сандърс, и разгневи привържениците на сенатора социалист от Върмонт, предаде Франс прес.

Във филма, наречен "Хилари", който се очаква да бъде пуснат на платформата Хулу в началото на март, изгубилата президентските избори от 2016 г. съперничка на Доналд Тръмп отправя ред нападки срещу 78-годишния сенатор, заемащ днес втора позиция след бившия вицепрезидент Джо Байдън в проучванията по повод борбата за номинацията на демократите.

"Той беше седял в Конгреса години наред и само един сенатор го подкрепи. Никой не го обича, никой не иска да работи с него, той не е свършил никаква работа", заявява във филма бившият държавен секретар на САЩ.

Хилари Клинтън защитава и сенаторката Елизабет Уорън, също желаеща да се включи в президентската надпревара. Според Уорън Сандърс ѝ заявил в частен разговор, че една жена не може да спечели през ноември срещу Доналд Тръмп. Сандърс впрочем отрече това.

"Това е начинът, по който работи (той). Ако беше само веднъж, човек да си каже "окей, какво толкова", но той (Бърни Сандърс) каза също, че не съм била способна" да бъда президент, заявява бившата първа дама в откъси, цитирани от американски медии.

Тя осъжда и "цялата култура около" Сандърс, по-специално "неспирните атаки онлайн от страна на привържениците му срещу неговите съперници, най-вече жените".

В интервю за документалния филм пред сайта "Холивуд рипортър" обаче Клинтън, упреквала винаги Сандърс и неговите привърженици, че не са я подкрепяли достатъчно през 2016 г., отказва да посочи дали ще гласува да него, ако той стане кандидат на демократите.

Остро критикувана заради това от демократи, близки до Сандърс, Клинтън уточни чрез Туитър своята позиция. "Ако говорим сериозно, приоритет номер едно за страната ни и за целия свят е Тръмп, чийто мандат приключва, и както винаги ще правя всичко възможно, за да подкрепям нашия кандидат", увери тя.

Споделяне

Още от Свят