Никой не иска да става шеф на поликлиниката в столичния квартал Лозенец

Нито един кандидат не се яви на конкурса за управител на 13-ти ДКЦ в столичния квартал Лозенец. Това стана ясно от документите на конкурсната комисия за избор на началници на 17 поликлиники в София. За разлика от избора на директорските бордове на петте общински пазара комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет (СОС) представи пълна информация за кандидатите.

Общо 37 са били кандидатите за началници на 17-те общински поликлиники (ДКЦ). След преглед на документите до втория етап са били допуснати 22-ма лекари. Те са представили разработка на тема “Програма за развитие и дейността на лечебното заведение за тригодишен период”. Всичките са продължили и на третия етап, който е бил събеседване на тема “Мястото и ролята на лечебното заведение в здравната система, повишаване качествата на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие”.

Пълно шест е изкарала единствено д-р Тошка Боянова, която и в момента е управител на ДКЦ 6 и ще продължи да изпълнява тази длъжност. Останалите кандидати получават оценки от 5.25 до 5.75.

Без управители остават 13, 14, 16 и 26-ти ДКЦ. За 13-та поликлиника проблемът е бил в липсата на кандидати, докато за останалите три кандидатите са изкарали ниски оценки. Те ще бъдат назначени обаче временно за управители до провеждането на нов конкурс, обясни доц. Еленкова, цитирана от БТА.

От представените документи става ясно, че не е провеждан конкурс за избор на управител в скандалните общински поликлиники 8 и 30. ДКЦ 30 се управляваше от д-р Слави Славчев. Той беше уволнен заради лоши финансови резултати, но после СОС го назначи за управител на 8 ДКЦ.

Чрез конкурс за избор на управители на 45 общински поликлиники и болници трябва да бъдат избрани от Столичния общински съвет.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?