Никола Филчев няма да бъде викан по делото за убитата ямболска адвокатка

Бившият главен прокурор Никола Филчев няма да бъде разпитван по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Това реши Софийският градски съд (СГС) в сряда при продължението на гледането на делото от предния ден и отхвърли искането на защитата на подсъдимите по делото.

Адвокатите поискаха Никола Филчев да бъде разпитан пред съда за убийството на ямболската адвокатка, тъй като трима свидетели посочиха пред съда, че именно Филчев е физическият убиец на ямболската адвокатка.

Тялото на Георгиева бе намерено в дома ѝ в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 година. По делото роднините на ямболската адвокатка са завели граждански иска за 200 хиляди лева.

Подсъдими по делото са Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина, за която не е известно къде се намира в момента.

Съдът разреши на подсъдимия Орлин Аврамов да напуска страната в периода 1 март - 1 юни, тъй като имал бизнес в чужбина.

Показания пред съда днес даде публицистът и поет Николай Колев - Босия, който заяви, че е познавал Надежда Георгиева. Двамата се били виждали в София, след като тя започнала да работи там. Босия се запознал с нея в ресторант "Синия лъв", още когато Филчев бил зам.-министър на правосъдието

Николай Колев - Босия разказа пред съда, че покойният военен прокурор Николай Колев му е разказвал, че физическият убиец на Надежда Георгиева е именно бившият главен прокурор Никола Филчев. Според Босия може да се направи връзка между убийствата на Николай Колев и Надежда Георгиева и това е именно Никола Филчев.

Надежда Георгиев била казвала пред Босия, че имала касети, с които можела да разобличи Никола Филчев, но Босия никога не ги е виждал. За една от касетите той заяви, че ставало въпрос за "някакви 5 хиляди долара".

Вдовицата на прокурора Николай Колев споделяла пред Босия, че Филчев е направил пред нея признание, че е убил ямболската адвокатка.

Следващото заседание по делото е на 23 март, когато показания пред съда ще дадат родителите на ямболската адвокатка.

Споделяне

Още по темата

Още от България