Никола и Сесилия Саркози официално влязоха в развод

Никола и Сесилия Саркози официално влязоха в развод

Президентът на Франция Никола Саркози и съпругата му Сесилия официално са започнали бракоразводно дело, съобщи в сряда електронното издание на в. „Нувел Обсерватьор”, като се позова на свои източници. Според изданието вечерта в понеделник съпрузите са се явили в съда, за да започнат официалната процедура по разтрогване на брака.

От своя страна френският телевизионен канал LCI съобщи, че на 15 октомври Сесилия Саркози е пристигнала в съда на град Нантер без мъжа си, но придружена от един от правителствените адвокати – известният юрист Жорж Киежман – и подала молба за развод.

На следващия ден – във вторник – съдията е посетил президента Саркози. Както отбелязва телевизия LCI, фактът, че молбата за развод е подписана на от двамата на две различни места и по различно време, може да усложни бракоразводната процедура.

Междувременно от адвокатската кантора на Жорж Киежман опровергаха информацията, че техен адвокат се е заел с делото по развода на Сесилия Саркози, като подчертаха, че съпругата на президента не е техен клиент по никакви въпроси.

На редовния брифинг в понеделник прессекретарят на президента Давид Мантинон отказа да коментира темата. Той само уточни, че Сесилия няма да придружи президента по време на визитата му в Мароко през следващата седмица.  

Подозренията за евентуален развод на семейство Саркози се засилиха и когато Сесилия не придружи съпруга си по време на визитата му в България на 4 октомври. Там я очакваха като героиня, защото именно през юли тя прибра от Триполи с президентския самолет в родината им шестимата български медици, обвинени в Либия, че са заразили над 400 деца с вируса на СПИН, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията припомня, че Никола и Сесилия се ожениха през 1996 година. Преди две години Сесилия напусна съпруга си, но после пак се върна при него.

Слухове за разрив в отношенията им се появиха по време на президентската кампания на Саркози по-рано тази година, когато Сесилия изобщо не се появи до съпруга си.

Откакто Никола Саркози беше избран за президент на Франция през май, Сесилия се вживя в ролята на първа дама само на три официални събития. За последно това се случи на 14 юли, националния празник на Франция.

Никола и Сесилия имат едно дете от брака си и по две от предходните си бракове.

Ако двамата се разведат, това ще е първото разтрогване на брак на действащ френски президент.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?