Никола Николов се връща в НС на СДС, за да спасява Н.Михайлова

СДС - Разград е гласувало доверие на депутата Никола Николов да представлява организацията в Националния съвет на партията, независимо че той изгуби това право, когато бе изключен от ПС на ОДС, научи Mediapool.bg.

Народни представители и председатели на местни организация по право са членове и на НС на СДС.

След като бе изключен от парламентарния съюз след сафари в Африка по време, когато имаше гласуване за вот на недоверие към правителството, Николов не може да участва в заседанията на висшия партиен форум.

Връщането на Николов в НС, непосредствено преди заседанието на 13 януари, когато ще се решава съдбата на лидерката Надежда Михайлова, се свързва с честите му посещения на "Раковска" 134 миналата седмица.

Според източници от централата между Михайлова и Николов е постигната договорка той да мобилизира колкото може повече хора в нейна подкрепа срещу групата, която иска оставката ѝ.

Николов застана зад Надежда Михайлова при издигането ѝ за лидер на партията след оставката на Иван Костов. В замяна разградският депутат получи възможност да назначи свои хора на ръководни постове в синята централа, сред които са главният секретар Иван Иванов, шефа на контролния съвет на партията Васил Василев и трима души в НИС.

След като Николов бе изключен от групата, по настояване на Муравей Радев и Йордан Соколов, на два пъти имаше опити ловецът да бъде върнат обратно. Тогава в полза на Николов гласува единствено близкият до Михайлова говорител на СДС Николай Младенов.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?