Николай Бареков: Бях десен, а сега вече съм ляв

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков направи изявление в сряда , с което декларира, че прави пълно обръщане на своята ориентация: "Бях десен, а сега вече съм ляв".

 

"Искам да има социални придобивки за българските граждани, затова бихме дали едно избираемо място на СДС, за да имат присъствие в Европарламента. Като не го иска Лукарски, ще се намери седесар, да го вземе това място. Пък кой е той, ще видим, има време. Ние ще представим последни нашата листа за Европейски парламент”, каза той, цитиран от агенция "Фокус".

 

В това си изказване той предполага, че въпреки промяната на ориентацията му, голяма част от десните гласоподаватели ще гласуват за неговата партия.

 

"Аз очаквам една голяма част от синята общност гласоподаватели да гласуват за нас на тези избори, както гласоподавателите на госпожа Кунева, на предишните избори. Задавам въпроса към Божидар Лукарски, не го ли е срам, че продаде синята идея, на министри от тройната коалиция и на Касим Дал срещу неизбираемо трето място", каза Бареков.

 

"Ние бяхме готови да дискутираме, защото никой от нас не се е затекъл да тича към Европарламента за 20 000 евро заплата. Ние, нашите избираеми три места, искаме да ги предложим на хора, които наистина биха защитили България почтено и честно в Европейския парламент, включително, ако имаше автентична дясна кандидатура, бихме я сложили там, защото ние имаме прекалено много либерали, имаме леви хора, като Ангел Славчев", обясни новият политик.

Споделяне

Още от България