Николай Гигов иска смяна на името и седалището на Локомотив (София)

Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов е свикал общо събрание на клуба за 9 юли, като предлага промяна на името и седалището на клуба, показва справка в Търговския регистър.

Това става само ден след Изпълкома на БФС, на който се появиха слухове, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев планира да плати дълговете на "железничарите", така че да спаси лиценза им, който в последствие да използва, за да преименува клуба на ЦСКА.

Информациите за този план за оставането на армейците в "А" група засега не е получил официално потвърждение от никъде, но ходът на Николай Гигов дава допълнителна светлина над ситуацията.

Междувременно и феновете на ЦСКА, и тези на Локомотив категорично се обявиха против подобна схема, заявявайки, че ще бойкотират такъв отбор. "Червените" го определиха като "ГМО тумор".

Както е известно Гриша Ганчев преговаряше с Васил Божков за евентуалното преструктуриране на Литекс в ЦСКА, но двамата не се разбраха. След това Божков получи подкрепата на организираните фенове на отбора, за да "възражда" армейците от окръжната А група.

Споделяне

Още от Спорт