Николай Младенов и Цветан Цветанов се оказаха най-одобряваните министри

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета “Борисов” се оказаха Николай Младенов и Цветан Цветанов. Това сочат резултатите от социологическо проучване на агенция "Сова Харис“ за социалните, политически и икономически нагласи в България през януари 2012 г.

Външният министър Николай Младенов печели 39% доверие, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи е втори по рейтинг на обществено одобрение с приблизително 35%.

В т. нар. “златна среда” на обществено одобрение към министрите са министърът на земеделието Мирослав Найденов, министърът на културата Вежди Рашидов и просветният министър Сергей Игнатов.

Около 26% от пълнолетните българи оценяват като успешни усилията на Свилен Нейков за развитието на спорта в страната.

Трайчо Трайков също печели одобрението на 26% от хората заради усилията, които полага по отношение развитието на икономиката, енергетиката и туризма в страната.

Дейността на министъра на отбраната Аню Ангелов е оценена като успешна от 24% от хората. Усилията на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков да запази фискалната дисциплина в условията на ограничен бюджет, са оценени като успешни от 20% от българите. За период от една календарна година рейтингът на Дянков се е покачил с 2 на сто.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов също печели 20% обществено одобрение.

Изследването е проведено в периода 3-10 януари сред 1000 пълнолетни граждани.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?