Николай Цонев спрял всички ремонти, за да неутрализира кризата

Военният министър Николай Цонев е спрял всички текущи ремонти, за да се свият разходите в условията на икономическа и финансова криза.

Цонев съобщи в петък, че се водят разговори и с фирмите-доставчици на военна техника за разсрочване на плащанията по договорите.

"Разходите в Министерството на отбраната са ограничени и са направени такива разчети, че да няма финансови проблеми до края на тази бюджетна година", заяви военният министър.

Цонев не уточни с колко процента е свил разходите на ведомството, но според него това е станало в максималния възможен вариант.

В същото време министърът отбеляза обаче, че приходите на МО ще се увеличат от продажбите на армейски имоти с отпаднала необходимост.

До края на мандата на управляващите Цонев се готви да продаде мегаломанския комплекс на бул. Скобелев, известен като "военното НДК", на търг с начална цена 100 млн. лева. Провеждат се и ред други търгове за продажба на различни имоти в страната.

Въпреки ограничаването на разходите Николай Цонев не се отказва до края на мандата да закупи значителен брой жилища, които да влязат в оборотния фонд на министерството и да се ползват от нуждаещите се военнослужещи.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?