Николай Василев кани Иван Костов на "Българския Великден"

Вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев е поканил бившия министър-председател Иван Костов да участва в третото издание на "Българският Великден", съобщи пресцентъра на министерството.

Като вицепремиер на Република България и великденец по дух, си давам ясна сметка за факта, че без специалните усилия на оглавяваното от Вас предишно българско правителство тази инициатива нямаше да се състои, се казва в официално писмо, изпратено до бившия премиер.

Инициативата на Иван Костов "Българският Великден" стартира през пролетта на 2000 г. и нейните най-изявени участници - Николай Василев, Любка Качакова, Владимир Каролев и други определили се за успели българи у нас и в чужбина взеха участие във форума. Той обаче се превърна в своебразна банка - кадри не за управлението на ОДС, а за царското движение, създадено година по-късно.

"За мен остава задачата да отговоря с дела на въпросите, които аз задавах преди една година и да направя всичко възможно "Българският Великден" да се превърне в традиция", пише още Николай Василев в писмото-покана до Иван Костов.

Вярвам, че Вашето присъствие на третия "Български Великден" ще е ясен знак, както за участниците, така и за цялата общественост, че еднакво милеем за бъдещето на България, независимо от различните си виждания как това да бъде постигнато - казва в заключение вицепремиерът Василев.

През тази година форумът ще се състои в дните на Православния Великден - 3,4 и 5 май в София. Според предварителната програма форумът ще бъде открит от премиера Симеон Сакскобургготски.

Първата дискусия е озаглавена: "Правителството пита, великденци споделят мнения, опит, идеи, концепции", а последната -"Великденци питат, правителството отговаря".

Споделяне

Още от България