Никулденска Формула 1 тръгва в Бургас

Авторали, което отговаря на стандартите на световната федерация, ще се проведе за пръв път в Бургас. То е посветено на празника на града - Никулден, предаде Бургас инфо.

Също както при Формула 1, преди старта ще има 2 тура, които ще определят и подреждането на състезателите за старта. Тяхното време ще се засича с три системи, досущ както по световните писти на най-престижното рали.

Началото на състезанието ще е на 5 декември в 10 ч., на детелината "Каблешково-Слънчев бряг-Солниците" Очаква се около 50 автомобила да застанат на старта в трите групи. От начина на протичане на състезанието зависи дали никулденското рали ще стане част от Националния шампионат.

За безопасното провеждане на автосъстезанието КАТ-Бургас ще въведе специален режим на движение в сутрешните часове на 5 декември. Той ще е в сектора на пътната отсечка от бензиностанция "ЛУКойл" на изхода на Бургас по посока Сарафово до Военна почивна база - Сарафово. Паркирането на автомобилите назретилети ще става на специални паркинги, по указания на полицейските служители. Надпреварата ще се наблюдава от зелените площи на детелината.

Споделяне

Още от България