Никулденска Формула 1 тръгва в Бургас

Авторали, което отговаря на стандартите на световната федерация, ще се проведе за пръв път в Бургас. То е посветено на празника на града - Никулден, предаде Бургас инфо.

Също както при Формула 1, преди старта ще има 2 тура, които ще определят и подреждането на състезателите за старта. Тяхното време ще се засича с три системи, досущ както по световните писти на най-престижното рали.

Началото на състезанието ще е на 5 декември в 10 ч., на детелината "Каблешково-Слънчев бряг-Солниците" Очаква се около 50 автомобила да застанат на старта в трите групи. От начина на протичане на състезанието зависи дали никулденското рали ще стане част от Националния шампионат.

За безопасното провеждане на автосъстезанието КАТ-Бургас ще въведе специален режим на движение в сутрешните часове на 5 декември. Той ще е в сектора на пътната отсечка от бензиностанция "ЛУКойл" на изхода на Бургас по посока Сарафово до Военна почивна база - Сарафово. Паркирането на автомобилите назретилети ще става на специални паркинги, по указания на полицейските служители. Надпреварата ще се наблюдава от зелените площи на детелината.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?