"Нима Путин може да не е прав?" оглави класацията за ласкателства

Списание "Коммерсант власт" публикува класация на най-големите ласкателства, изказвани към Владимир Путин през годината, предаде БТА.

Лидер е Владимир Чуров, председател на Централната избирателна комисия, за репликата: "Нима Путин може да не е прав?" в интервю за вестник "Коммерсант".

На второ място е Александър Дугин, лидер на Евразийското движение с изказването: "Няма повече противници на путинския курс, а ако все още се намират, значи това са психично болни хора и те трябва да бъдат изпратени на диспансеризация. Путин е навсякъде, Путин е всичко, Путин е абсолютен, Путин е незаменим". Цитатът е от вестник "Известия".

Меднага след него е режисьорът, актьор и продуцент Фьодор Бондарчук. "Всички успехи на кинематографията са свързани с Владимир Путин" - думи на форум на симпатизанти.

Любов Слиска, политик и депутат от "Единна Русия" е следваща с цитат от интервю за саратовска телевизия - "Путин - това е всичко наше!"

Директорът на Института за политически изследвания и член на Обществената камара Сергей Марков е на пета позиция: "Личността Владимир Путин е по-важна за обществото, отколкото институциите на държавата" - от дискусия "Руската държава: вчера, днес, утре".

По-назад в класацията е актьорът и режисьор Никита Михалков с цитат от телевизионна програма - "За мен днес - имам щастието да говоря така, защото никога нищо не съм молил лично за себе си - с името на Путин е свързано възвръщането на достойнството на нашата страна и на мен лично".

Следва журналистката Мария Соловенко с обръщението си на февруарската пресконференция на президента: "Тук съм несъгласувано, сама влязох в залата. Здравейте, несравними Владимир Владимирович!". После е заместник-деканът по

приложна политология на Висшата икономическа школа Леонид Поляков: "Говори се, че Путин е най-успешният деец на ХХ век. Бих поставил въпроса по-широко. А кой е бил по-успешен изобщо в историята от него, да обладава такъв потенциал на доверие само след 8 години власт?"

Споделяне

Още от Свят