Нинова не пуснала Деница Златева да остане и в кабинета на Борисов

Деница Златева, сн: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи от парламентарната трибуна, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ѝ се обадил да поиска вицепремиерът в служебния кабинет Деница Златева да остане на поста си и да продължи да отговаря за европредседателството. Нинова обаче отговорила отрицателно.

Нинова призна, че Златева е кадър на БСП и по думите ѝ това е единственото участие на социалистите в служебното правителство.

"Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи вицепремиерът Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. БСП има участие в служебния кабинет, казва се Деница Златева и затова носим отговорност. Вицепремиер и министър по европредседателството. И днес пред вас заявявам, че качествата на човека, който участва в името на БСП в кабинета са оценени високо", заяви Нинова в петък по време на парламентарното изслушване на служебния премиер Огнян Герджиков за извършените от него кадрови промени.

Нинова заяви, че няма да допусне никога договорки и задкулисие извън общественото внимание и затова е отказала на Борисов Деница Златева да остане вицепремиер и в кабинета на ГЕРБ.

"Не можем да правим никакви колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програми. Винаги може да разчитате на нашето разбиране и гласове, когато решаваме важни въпроси", декларира Нинова.

По информация на Mediapool самата Деница Златева, която бе международен секретар на БСП, няма желание да остане и в следващото правителство, тъй като ангажиментът ѝ ще бъде до края на европредседателството догодина, а намеренията ѝ са да се присъедини към екипа на президента Румен Радев.

Нинова използва случая да благодари на премиера Огнян Герджиков, че е бил коректен и че е уточнил, че не са разговаряли по никакви теми и председателката на БСП не се е месила в работата на правителството.

"Аз не съм Бойко Борисов и нито с есемеси, нито със срещи с вас, нито с обаждане към вас, никога не бих си позволила намеса в работата ви", декларира тя.

Малко преди това Герджиков каза, че е имал разговори с Борисов, което според него е нормално. В понеделник двамата планират да обсъдят с експерти позицията на България по преговорите между "Газпром" и ЕК.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?