Нинова обяви, че БСП ще е първа на вота и ще промени България

Корнелия Нинова, сн. БГНЕС

"Смятам, че ще бъдем първа политическа сила на тези избори, защото знаем накъде сме тръгнали. Имаме дългосрочна цел. Знаем как да я постигнем и кой да япостигне." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в неделя пред Нова телевизия

Тя очаква след няколко години България да се промени така, че когато държавен глава или премиер влезе на международна среща, всички да го гледат с уважение.

Да няма необработваема земя в страната, а учител, читалище и книга да са свещени думи, първото впечатление на човек, когато отиде в парк - да са млади семейства с детски колички, както и да няма просяци по улиците, продължи да изброява желанията си лидерът на БСП.

Според нея промяната се състои в три думи: правила, справедливост и нормалност

Помолена да обясни, какво значение влага във всяка дума, Нинова каза: "Под правила, например да се разбира, че обществена поръчка би спечелил всеки умен и работлив, а не ако е приближен до министър и му дава комисионна. Под справедливост- че ще влезеш в затвора, ако нарушаваш правилата. И нормалност във всичко. Не е нормално да си плащаш цял живот здравните осигуровки и ако ти се наложи да идеш при специалист, да не можеш поради недостиг на направления“.

Корнелия Нинова припомни, че преди година електоралното доверие в БСП е било 11%, а сега е 24%, заради "мъдростта" на партията да предложи на президентските избори промяна.

"Предстои да направим промяната в БСП. Хората на референдума казаха, че искат да участват повече във взимане на решенията, а не елитите да им определят живота. Затова даваме на членовете си възможност да си избират председателя, а той ще има право на два мандата, за да не е вечен. Ще има и мандатност на народните представители“, обясни Нинова.

По думите ѝ времето и действията на новоизбрания президент Румен Радев щели да докажат, че "той е човек, който ще защитава само българския интерес“. "Винаги е казвал, че външната ни политика, трябва да е балансирана, че европейското ни бъдеще изобщо не подлежи на коментар. Ние сме членове на ЕС и НАТО и трябва да спазваме правилата и решенията, но това не пречи санкциите срещу Русия да паднат, защото пречат на България“, даде пример Нинова.

Тя отхвърли вероятността да се намесва във взиманите от него решения.

Още от България

Защо управляващите избират Цацаров за шеф на "Антикорупция"?