Нинова: Отдавна чакам с Борисов да се разберем като мъже

Снимка: БГНЕС

Отдавна чакам с Бойко Борисов да се разберем като мъже. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в петък по повод изявлението на председателя на ГЕРБ, че иска дебат не само с нея, а между екипите на двете формации.

"Изненадана съм от мотива на г-н Бойко Борисов да откаже дебати с мен с аргумента, че съм жена. Първо - това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя закон за равнопоставеност на мъжете и жените. Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър на левицата.

Думите ѝ са препратка към словесна престрелка с Борисов по време на първия му мандат, в който тя като редови депутат от БСП го призова "да се разберат като мъже".

"Разбирам, че господин Борисов не желае дебат с мен без подкрепа от експерти. Това показва страх, че не е подготвен да се яви сам в пряк двубой. Каня го на такъв. Нека той определи мястото и условията за това", допълни Нинова.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?