Нинова поиска от главния прокурор да свали имунитета на Яне Янев

Корнелия Нинова, Сн: БГНЕС

Депутатът от БСП Корнелия Нинова поиска в петък от главния прокурор Борис Велчев да снеме имунитета на колегата ѝ Яне Янев. Той твърди, че е открил "ПИН-код" в станалия известен СПИН-скандал в социалистическата партия и сформира специална антикорупционна комисия, която да нищи далаверите на властимащите, започвайки от кримката на предишното управление около енергийния министър Румен Овчаров.

Нинова ще търси отговорност от бившия земеделец и настоящ консерватор заради набедяване. Причината е първото заседание на комисията на Янев, на което той намекна, че има разговори, записани със специални разузнавателни средства (СРС) между Корнелия Нинова, Румен Овчаров, президента на руската компания "Росатом" Сергей Кириенко, шефът на руската "Атомстройекспорт" и после енергиен министър Сергей Шматко и Красьо Черния за АЕЦ "Белене" и доставки на руски газ за България.

Никога не съм имала нищо общо с тема енергетика, подчерта социалистката. Нинова посочи, че никога не е участвала в официални или неофициални разговори на тема АЕЦ "Белене", доставки на газ и ядрено гориво. Трябва да се сложи край на този цирк и това безобразие, настоява още тя.

Според нея заради страха на управляващите от референдума за втората АЕЦ комисията на Яне Янев прави шумотевици около червените депутати.

"Няма да позволим Яне Янев с неговите измишльотини да опропасти референдума", закани се Корнелия Нинова.

Три година всякакви хора, измекяри на властта, хвърлят камъни по БСП, изтъкна тя и допълни, че тенденцията ще се задълбочи с предстоящите избори. Червените обаче няма да позволят да се хвърля петно върху тях, допълни още намесената в скандала Нинова.

Както обикновено Янев веднага изкоментира социалистката. В типичен стил той обяви, че тя и Овчаров може да сънуват, че ще свалят имунитета му, докато той сваля "мръсното бельо" на Нинова.

Янев тълкува изказването на народния представител от левицата като доказателство за стреса и паниката в БСП заради поверената му комисия за корупция по високите етажи на властта. "Нищо не могат да предотвратят с това поведение", заяви Янев по отношение на атаките на социалистите.

Той представи справки от ВСС за прекратените преписки за разговорите между Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Сергей Цветков, Сергей Кириенко и Красимир Георгиев, касаещи строителството на АЕЦ "Белене" и доставките на руски газ за България.

Споделяне

Още по темата

Още от България