Нинова поиска прокуратурата да разследва сигналите срещу Борисов

Нинова поиска прокуратурата да разследва сигналите срещу Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска прокуратурата да се самосезира по сигналите срещу премиера в оставка Бойко Борисов.

"Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави" това написа Нинова във Фейсбук.

В сряда един от големите агробизнесмени Светослав Илчовски разказа пред парламентарната комисия за ревизия на управлението на Борисов за схеми за изнудване, кюлчета и мистериозната "Мата Хари", както Борисов нарече жената, която го е снимала тайно в резиденцията му в Бояна, докато спи.

Пред депутатите бизнесменът каза, че е се е срещал с министър-председателя в ловна хижатри пъти, където са му били показвани клипове със саморазправа с бизнесмени. Говори и за бизнесмени, които са носили кюлчета като дар за рождения ден на Борисов. Относно жената,снимала Борисов наспалнята в резиденция "Бояна", Илчовски каза, че е известна плеймейтка, която лично му споделила, че била наета срещу 5000 лв. Бизнесменът твърди, че има и запис.

Илчовски заяви също, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му е наредила да спре да изкупува земя, защото ще го даде на "нашите прокурори". По-късно срещу бизнесмена е било повдигнато обвинение за убийство.

На пресконференция премиерът в оставка заяви, че нито познава Илчовски, нито се е срещал с него. Борисов каза, че очаква да се появят още такива "кошаревски свидетели". Според него по този начин опонентите му искали да затъмнят успехите на службите и лично на него като премиер.

Борисов намекнаи, че атаката срещу него идва от Дубай, където се намира обвиненият в 19 престъпления хазартен бос Васил Божков.

Депутатът от ГЕРБ и министър на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова заяви, че ще даде Илчовски на съд.

В петък парламентарната комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов ще продължи с изслшването на бизнесмена.

Към момента няма реакция от страна на прокуратурата.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?