Нинова призова президента да определи директора на звеното за борба с корупцията

Президентът Румен Радев да определи директора на звеното за борба с корупцията. Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова от историческата поляна на Бузлуджа.

По нейни думи около 60 000 социалисти и симпатизанти са дошли, за да отбележат 126-тата годишнина от социалистическото движение у нас. Никога не сте били толкова много, отбеляза Нинова.

За да не изтичат 10 млрд. лв. годишно към "паралелната държава", а да има пари за пенсии, образование, здравеопазване, земеделие, култура и  т.н. Нинова отвори дискусия за създаване на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Предложението на лидера на БСП е той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално разследване на корупцията по високите етажи на властта. "Една и единствена дирекция, изведена от там и направена като независим орган", каза Нинова.

Тя предлага президентът Румен Радев да определи директора на звеното за борба с корупцията, а членовете му да бъдат избрани от парламента с две-трети квалифицирано мнозинство. Така ще се знае, че има парламентарна република и споделена отговорност от институциите, каза Нинова.

"Благодаря ви, че не позволихте днес да бъдем част от управлението на суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи. Тук има земеделски стопани, които ми казаха: "Никога не позволявайте това да стане". Тук има малък и среден бизнес от Добрич, който каза: "Не искаме повече правителството на ГЕРБ да ни рекетира - Или се съгласявате, или ви убиваме“. Управлението на суджука, в което вашата мъдрост не позволи БСП да влезе", каза още Нинова.

"От нас се очаква, да посочим път на България, да дадем друго развитие на България, да дадем нов живот на народа си, и какво да бъде то – Европа. Но Европа единна, силна, солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и с бюрокрацията", каза Нинова.

Да поздравят българските социалисти дойдоха и техни колеги от Румъния, Македония и Гърция.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?