Нинова се похвали, че структури на АБВ се връщат в БСП

Корнелия Нинова. сн: БГНЕС/Архив

Структурите на АБВ в Благоевградска област са изявили желание да се върнат в БСП. Това обяви във вторник Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

"В годините назад от БСП са се отделяли хора, правили са свои партии и структури. Това е правило левицата раздробена и по-слаба. Днес в Благоевград поставяме началото на обратния процес", твърди тя.

По думите ѝ структурите на АБВ в областта са заявили желание да напуснат партия АБВ и онези, които са били членове на БСП, да си възстановят членството, а онези, които не са били членове на БСП - искат да станат такива.

Преди това темата е била обсъдена от Изпълнителното бюро на БСП с председателите на общинските структури от областта, които са заявили желание и готовност да приемат отново желаещите членство. Ръководството е провело среща и с представителите на АБВ, които са аргументирали връщането си в БСП.

Корнелия Нинова смята, че това не е еднократен акт, а има заявени такива намерения и в още 4-5 области в страната от структури на АБВ, "Движение 21", ″Партия Зелените" и други.

"Радвам се, че въпреки сложните ни отношения с АБВ в годините, се стигна до този момент. Обединява ни обща цел, общата ни лява политика, общите ни виждания как трябва да се промени управлението на страната, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората", каза тя.

"Отваряме вратите на БСП широко за всеки, който споделя нашите политики и готовност да предложим алтернатива", допълва председателката на левицата.

Споделяне

Още от България