Нинова се възмути, че още една община остава без болница

Нинова се възмути, че още една община остава без болница

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жителите на Петрич, които я запознаха с проблемите на общината.

"Още една община без болницата си. И община Петрич остана без болница. Жителите ѝ ще се лекуват в Сандански. Ако могат да стигнат до там. Мнозинството общински съветници от ГЕРБ решили да се закрие болницата в Петрич и активите ѝ да се слеят с активите на болницата в Сандански", написа в профила си във "Фейсбук" Корнелия Нинова, след посещението си в южния град.

"Днес правителството заседава за катастрофите по пътищата и здравословното хранене. Несъмнено трябват мерки по тези въпроси. Но кога ще се вземат мерки- всеки българин, когато му се наложи, да може да се лекува. Онзи ден бях в Ловеч. Фалира окръжната болница там", коментира лидерът на БСП.

"Днес в Петрич един лекар ми казва: Хората мрат като мухи. В цялата страна, с изключение на големите градове, положението е катастрофално. Съдът отмени здравната карта, приета от правителството "Борисов 2”. Никаква реакция от "Борисов 3”, посочи тя.

Тя постави въпроса ще приеме ли правителството факта, че държавните областни болници са гръбнакът на здравеопазването или ще продължава да се прави, че проблем не съществува.

"За определени хора той наистина не съществува, защото могат да си позволят най-добрите частни клиники, но за мнозина българи проблемът става непреодолим”, пише още Корнелия Нинова и пита кога ще се вземат мерки - всеки българин, когато му се наложи, да може да се лекува.  

Споделяне

Още по темата

Още от България