Нинтендо представи новата си конзола "Суич"

Нинтендо представи новата си конзола "Суич"

Японската компания Нинтендо (Nintendo) представи днес следващото си поколение игрова конзола Нинтендо Суич (Nintendo Switch), опитвайки се да настигне конкурентите в този сегмент - Сони  и Майкрософт, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Това е първата конзола на компанията след Уии Ю (Wii U) през 2012 година. Тя е хибридно устройство, което може да се ползва като традиционна конзола и като мобилно устройство.

Компанията планира да пусне конзолата през март, но не уточни каква ще бъде цената.

Успехът на конзолата ще бъде от решаващо значение, тъй като фирмата все още позиционира игровите конзоли в центъра на бизнеса си, макар игрите да се пренасят от настолни към смартфони приложения.

Продажбите на конзолата Уии Ю достигнаха 13 милиона устройства след излизането си. Нейният предшественик Уии, който бе пуснат през 2006 г., достигна продажби от 101 милиона щатски долара.

Разочароващите продажби накараха акционерите да призоват Нинтендо да се обърне към игрите за смартфони. Така миналата година най-накрая Нинтендо обяви, че навлиза на мобилния пазар и по-рано тази година реши да вкара някои от най-популярните си герои в мобилния свят. Това доведе до зашеметяващия успех на играта Покемон гоу (Pokemon GO).

Споделяне

Още от IT