Н.Михайлова готова с програма за 15-годишно "принципно" управление на СДС

Ръководството на СДС е готово с "Програма за принципна политика на СДС". Това обяви лидерът на партията Надежда Михайлова в Пловдив, цитирана от БТА.

Програмата е писана година и половина, а през следващите 5-6 месеца ще бъде обсъждана от местните ръководства на партията в страната. Целта, по думите на Михайлова, е след анализ на всички предложения, "Програмата за принципна политика на СДС" да бъде утвърдена от висшестоящ партиен орган и да стане управленска програма за период от 10-15 години.

В Пловдив Михайлова и НИС на СДС участваха на разширено заседание на областните съвети на партията в Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. На срещата присъстваха и всички новоизбрани кметове от СДС в петте области.

Михайлова съобщи, че срещата е част от обиколката на НИС в страната, за да чуе ръководството на партията оценката на местните ръководства за резултатите от изборите.

Тя отново заяви, че според нея СДС не е загубило местните избори, нещо повече - за сините тези избори били много важни, защото очертали мястото на СДС като най-голяма дясна политическа сила в страната, както и очертали дясноцентристкото пространство.

В този контекст Михайлова обяви, че не очаква сътресения по време и след заседанието на Националния съвет на СДС на 25 ноември.

Михайлова заяви още, цитирана от Дарик радио, че предсрочните парламентарни избори са възможен изход от кризата в страната, която се задълбочава. До това би могло да доведе сегашната политика на СДС, която донесе на местните избори 24% успех за сините.

Запитана за рокадата в ръководството на СДС - Варна, Михайлова заяви, че нейната препоръка е била да не се предприемат подобни решения, преди да се направи цялостен анализ на изборите.

Споделяне

Още от България