Н.Михайлова: ПГ на СДС ще пази автентичната синя кауза

На новата парламентарна група на СДС се пада отговорността да запази автентичната кауза на СДС, тя не може да бъде присвоявана и приватизирана. Това обяви в декларация пред парламента лидерът на партията Надежда Михайлова в първата си официална изява като председател на новата парламентарна група на СДС. В нея останаха общо 13 депутати, след като Иван Костов и по-голямата група народни представители напуснаха партията след последната ѝ конференция и ще учредяват нова дясна политическа формация.

Новата група ще има дясно-центристко поведение и ще защитава интересите на средната класа, обясни Михайлова. По думите ѝ задачата на СДС е да не допусне да спре модернизацията на България.

Тя обеща СДС да не робува на популизма, твърдейки че защитава интересите на всички, и да продължи да бъде партия на демократичните хора в България.

СДС помни силни и слаби периоди в своето минало, преживя напускания, "отлюспвания", "мравки" и "кинжали". Сега също е изправена пред нови предизвикателства, но ще успее да се изправи отново, подчерта Михайлова.

"По волята на българските избиратели сме били и в опозиция, и в управление. Били сме изправени пред много предизвикателства и сме се справяли с тях успешно, защото сме поемали отговорност. Но днес на новата парламентарна група пада отговорността да запазим автентичната кауза на СДС и да продължим усилията си за модерно и проспериращо по европейските стандарти българско общество", допълни Михайлова.

След изявлението си в пленарна зала лидерът на СДС и депутати от парламентарната група "поляха" с бутилка шампанско новата си стая в сградата на Народното събрание. В стаята на ПС на ОДС останаха депутатите около Иван Костов, които запазиха името на старата парламентарна група. Вече бившите им колеги, останали в СДС, получиха стаята, в която доскоро пребиваваше разпадналата се парламентарна група на НИЕ.

В пленарната зала новата група на СДС запазва десните банки, като е настанена зад бившите си колеги.

Споделяне

Още от България