НОИ прекратява програмата си за рехабилитация

Националният осигурителен институт (НОИ) прекратява програмата си за профилактика и рехабилитация поради липса на пари. От института съобщиха в четвъртък, че причината определеният бюджет да свърши е големият интерес към програмата. Парични помощи за санаториум по програмата имат хората, които се осигуряват и които имат направление от личния лекар, че не нуждаят от процедури.

Тази година програмата за профилактика и рехабилитация започна на 15 март и за нейното финансиране е предвидена сумата от 15 362 329 лева. До момента в нея са обхванати 31 143 души и се очаква до приключването ѝ още 6 150 души да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.

Най-често хората, които ходят на санаториум по програмата са със заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 28 август включително. Последната дата, на която хората могат да постъпят в санаториум е не по-късно от 12 септември.

Споделяне

Още от България