Номинации за областни управители

1. Гьока Хаджипетров - Пловдив

Наследник на известния пловдивски търговец Гьока Хаджипетров. Бивш зам.- председател на общинския съвет на СДС в Пловдив.
През 1999 г., заедно с брат си, е изключен от СДС.

2.Яни Янев - Варна

Потомствен юрист.Завършва юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" заедно с кмета Кирил Йорданов и НДСВ лидера Пламен Панайотов. През 1996 г. с Борислав Ралчв от НДСВ защитават Румен Христов по делото "ПРАМ".

3. Христо Христов - Благоевград

Бивш шеф на местната данъчна администрация, уволнен от Дора Андреева. От юли 1997 г. шеф на благоевградския клон на "Алианц България". Съсед на вицепремиера Костадин Паскалев.

4. Мария Кънева - Стара Загора

Завършва право в Бургаския свободен университет през 2000 година. Работила е като консултант по приватизацията на "Агробиохим". През 1999 г. става експерт в РЗОК, а по-късно зам. директор на здравната каса. Била е предложена за депутат от НДСВ, но сама оттегля кандидатурата си с мотив "лични причини".

5. Калин Примов - Кърджали

Главен металург и мениджър по инвестициите в Оловно-цинковия комбинат до 1998 г. Координатор на царското движение в Кърджали. Родът му идва от Смирна, днес Измир.

6. Иван Иванов - Добрич

Четвърти в листата на НДСВ в Добричко. Управител на частна фирма "Растителна защита и торене".

7. Димитър Владов - Велико Търново

Директор на клона на БТК във Велико Търново. Безпартиен.

8. Цветан Нанов - Габрово

Секретар на общината от квотата на СДС от 1993 година. Основател и председател на Сдружението на секретарите на общините в България.

9. Иван Благоев- Сливен

Адвокат. Кантората му се занимава с казуси по наказателно, гражданско и търговско право.

10. Димитър Палагачев- Смолян

Строителен предприемач. Управител на смолянския клуб "Отворено общество" и председател на управителния съвет на "Микрофонд Смолян". Общински съветник от Либерален съюз. Дясна ръка на Луджев в региона. Близък с министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов.

11. Мариян Цветанов- Монтана

Юрисконсулт на ДСК в града и на местната община. До 1998-ма е работил за холдинга "Агропромстрой" на кредитния милионер Борислав Славчев. Оттам се познава с проф. Огнян Герджиков, който също е съветвал холдинга

12. Мариян Балев - Ловеч

Преподавател по математика от Троян.

13. Иван Василев Димитров - Пазарджик

Собственик на верига магазини за мебели в цялата страна. Притежава и малка мебелна фабрика в родното си село Синитево. Завършил е Техникум по дървообработване в Пловдив и Висшия икономически институт в Свищов, специалност "Счетоводство и контрол".

14. Стефан Корадов - Бургас

Експерт-счетоводител. До1982 г. работи в бургаския клон на БНБ. От 1990 до 1998 г. е шеф на Свободна безмитна зона в Бургас.

15. Юсеин Бейтулов или Бехчет Керим - Търговище

ДПС още не е номинирало кандидата си. За поста спорят зам.кмета на Търговище Юсеин Бейтулов и кмета на Омуртаг Бехчет Керим.

16. д-р Людмил Стоянов -Кюстендил

38-годишен хирург. Координатор на предизборната кампания на НДСВ в Кюстендил.

17. Кирил Блъсков - Русе

54- годишен - икономист, експерт в областта на финансите. Бивш областен управител на Русе по времето на Любен Беров. В момента е директор на местния клон на БНБ. Член на Атлантическия клуб.

18. Владимир Владов - Шумен

31 - годишен, изпълнителен директор на фондация "Национална младежка инициатива". От 1993 г. се занимава с частен бизнес. Открива местния клон на застрахователната кампания "Български имоти".

19. Николай Маринов - Плевен

44-годишен, икономист. Шести в листата на НДСВ в района. Маринов е собственик на частна фирма и е бил избран за областен управител по предложение на петимата депутати от НДСВ от плевенската листа.

20. Веселин Андреев - Силистра

48-годишен, инженер. Заместник-кмет с ресор "Общинска собственост". Работил е като шеф на месопреработвателната фирма "Меком".

21. Д-р Константин Серафимов - Враца

Роден през 1954 г.. Хирург в болницата на Козлодуй от 1988 г. Общински съветник от СДС до 1999 година.

22. Георги Зарчев - Хасково

38-годишен, юрист. Бил е районен прокурор на Хасково, но напуска със скандал магистратурата и оттогава е адвокат. Предложен е за поста от Асоциацията на частните производители и търговци.

23. Мартин Дончев - Видин

Роден през 1968 г., един от 7-те собственици на кабелна телевизия "Видин". Има участие и в три заведения и една маслобойна.

24. Димитър Колев - Перник

Роден е през 1964 г., икономист. Съпруг на депутатката от НДСВ Милена Милотинова.

25. Минчо Спасов - Ямбол

37-годишен, юрист. Работи по административни и фирмени дела. Общински съветник от квотата на СДС

26. Олимпи Кътев - София област

48-годишен, специалист по вътрешна търговия. Притежава фабрика за дървообработване.

Споделяне

Още от България