Нона Караджова поема екологията

Министър на околната среда и водите в новото правителство по всяка вероятност ще стане бившият директор в министерството Нона Караджова, стана ясно от думите на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

По повод последните две завъртяни в публичното пространство имена на бъдещи министри – на Караджова и на бившия шеф на КРИБ и екс зам.-земеделски министър, сега член на кабинета на еврокомисаря Меглена Кунева – Андриана Сукова-Тошева, Цветанов заяви, че за първото име нещата са “изключително топли“, а за второто - “много студени“.

Нона Караджова е дългогодишен и утвърден екоексперт. Тя е добре позната и в Брюксел като водеща преговорите по глава "Околна среда" в процеса на присъединяване на България към ЕС.

Нона Караджова бе директор на Дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството по време на кабинетите на ОДС и на НДСВ. С идването на последния кабинет на тройната коалиция тя, както и много други от шефовете на дирекции в министерството, не успя да се сработи с екипа на Джевдет Чакъров и стана консултант на Министерския съвет в областта на екологията.

Споделяне

Още от България