Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

Норвегия въвежда от днес задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната, с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В случай, че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия.

По информация на посолството ни в Осло тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.

Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия: задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните шест месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

Споделяне

Още от Коронавирус