Носителят на "Оскар" Филип Сиймор Хофман е намерен мъртъв

Носителят на "Оскар" Филип Сиймор Хофман е намерен мъртъв

Американският актьор и носител на "Оскар" Филип Сиймор Хофман е намерен мъртъв в дома си в Манхатън, Ню Йорк тази сутрин, съобщиха от полицията в неделя. Той бил открит от свой приятел, който се обадил на спешна помощ.

Засега няма официална информация каква е причината за смъртта му, полицейски източници не изключват 46-годишният актьор да е починал вследствие на свръхдоза. В миналото той се е лекувал от наркотична зависимост.

Филип Сиймор Хофман дебютира в киното през 1991 г. Сред най-известните му филми са "Магнолия", "Талантливият мистър Рипли", "Големият Лебовски", "Учителят", "Синекдоха, Ню Йорк". За ролята си на Труман Капоти в едноименния биографичен филм от 2005 г. той печели "Оскар".

Участвал е както в независими филми, така и в блокбастъри на Холивуд като "Мисията невъзможна” III.

Една от последните му роли бе в сериите на филма "Игрите на глада”. Най-новият филм с негово участие, трилърът A Most Wanted Man, който дебютира по-рано тази година на фестивала "Сънданс". Филип Сиймор Хофман също така се изявяваше и като режисьор, а като актьор има успешни роли и на театралната сцена.

Споделяне

Още от Общество

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?