Нов безплатен вестник тръгва от понеделник

Нов безплатен всекидневник с името "Новините днес" тръгва от понеделник в София, Пловдив, Варна и Бургас. Издател и главен редактор са баща и син Петьо Блъскови.

Обемът на вестника е 16 страници таблоиден формат и ще се върти в тираж 150 000 екземпляра. Ще се разпространява сутрин в делничните дни на оживени места в четирите града, като сто хиляди копия от тиража ще се пласират в столицата.

Петьо Блъсков - старши беше собственик и издател на вестниците "Монитор", "Политика" и "Телеграф", които продаде на Ирена Кръстева преди три години. Той е един от основателите на пресгрупа "168 часа", в която влизаха изданията "24 часа" и "168 часа", впоследствие продадени заедно с в. "Труд" на германската групировка ВАЦ.

Новият безплатен вестник на Блъскови е поредният опит на безплатната преса да заеме място на вестникарския пазар в България. В момента се разпространява безплатният вестник "19 минути", а преди месец спря излизането на "Градски вестник" на медийната група "Икономедия" на Иво Прокопиев. Спирането на "Градски вестник" бе обяснено с преоценка на медийната стратегия на групата.

Споделяне

Още по темата

Още от България