Музикантът Васил Гюров предлага

Нов граждански контрол - "гледане с любов" на говорилите глупости пред медиите

Музикантът Васил Гюров предложи във вторник нова форма на граждански контрол, която трябва да окаже влияние на политическото говорене в медиите.

"Предлагам нова форма на граждански контрол (споделете я с други): Когато видите по национална медия някой "Народен Любимец" да говори "Истини", отидете и го изчакайте пред входа (ще ви отнеме 15 мин.). Може да не казвате нищо. Достатъчно е само да го гледате с любов.... Мисълта, че това може да им се случва отново и отново ги притеснява. А това е добре! Днес може да сме единици. Утре ще сме стотици. Всичко зависи от нас !", посочва Гюров в профила си във Фейсбук.

 

Лидерът на група "Ревю" постави лично началото на инициативата си като "причака" пред националната телевизия депутата от "Коалиция за България" Спас Панчев, който малко по-рано защити пламенно отмяната на забраната за пушене на публични места.

 

Басистът на легендарните от края на 1980-те групи "Кале" и “Ревю“ бе подразнен от констатацията, че хората получават инфаркти, защото са си загубили работата, поради забраната за тютюнопушенето.

 

Малко по-късно в You tube бе разпространен клип от дебата между Васил Гюров и Спас Панчев.

 

Не ви ли е малко срам. Следващия път като говорите такива глупости, ще дойдем тука 100 души, обясни Гюров на депутата.

Споделяне

Още от България