Нов инцидент, този път на насилие, в дома за деца "Асен Златаров"

След като преди десетина дни се установи, че в столичния дом за деца, лишени от родителски грижи "Асен Златаров" има деца болни от СПИН, в събота се е стигнало до сбиване между охранител и 17-годишно момче от дома. Момчето е прегледано в "Пирогов" и после освободено.

"Веднага се беше намесила полицията, така че охранителите, които са имали поведение, което не е подходящо за охрана на дом, категорично настоях да бъдат освободени веднага и да бъде санкционирана охранителната фирма, коментира в неделя сутринта пред БНТ кметът Йорданка Фандъкова.

Запитана какво е станало, тя каза: "Имало е спречкване, след което той е повикал СОТ, от мобилната група са дошли и са посегнали на дете, което е абсолютно недопустимо, каквото и да е направило детето, никой няма право да удря дете."

Йорданка Фандъкова е поискала да бъдат прегледани записите от видеонаблюдението в дома и подробен доклад за причините за инцидента.
Има информация, че охранителят от "АСО Пирели", който е бил на работа, е употребил алкохол. По случая работи и Второ РПУ.

Споделяне

Още от България