Нов инцидент в румънски нощен клуб

Нов инцидент в румънски нощен клуб

Пожар е избухнал отново в румънски нощен клуб снощи, само два дни след подобен инцидент в друго заведение в столицата Букурещ, където загинаха 30 души, предаде Аджерпрес.

Огънят е пламнал в момент, когато в заведението е имало само персонал, понеже се е извършвала инвентаризация. В клуба е имало общо петима души, които са били евакуирани. Двама от тях са пострадали от дима. Пожарът е причинил материални щети.

Междувременно продължава тридневният национален траур в Румъния, обявен в събота от властите след трагедията в Букурещ, където при пожар и последвала блъсканица в нощен клуб "Колектив" загинаха 30 души, а десетки бяха ранени. 140 все още са хоспитализирани, а състоянието на 90 от тях е сериозно, съобщи Раед Арафат, директор на отдела за извънредни ситуации във вътрешното министерство, цитиран от АП. Лекарите предупреждават, че броят на жервите може да нарасне значително, тъй като много от пострадалите са с тежки изгаряния.

Хиляди румънци се включиха вчера следобед в мълчаливо шествие през столицата с цветя и снимки на загиналите в ръце.

При новината, че още трима души са починали вчера, опечалени се събраха пред опустошения клуб, някои от тях плачеха, а други стояха мълчаливо, потресени от трагедията - най-голямата по рода си в Румъния.

Първоначалните съдебномедицински резултати сочат, че отравяне с въглероден двуокис, дим и токсичен газ са главните причини за смъртните случаи, предаде румънската агенция Медиафакс.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа