Нов изпълнителен директор в "Софийска вода"

Васил Тренев

Компанията-концесионер на ВиК мрежата в София - "Софийска вода", е с нов изпълнителен директор. Постът вече се заема от Васил Тренев, който застава начело на оперативното ръководство на мястото на Арно Валто де Мулиак. "Софийска вода" е част от групата "Веолия".

"Ще продължим да утвърждаваме „Софийска вода“ като най-добрия и модерен ВиК оператор в България. Най-важно за нас остава поддържането на безкомпромисно качество на водата, на отлични и професионални услуги и разбира се, запазването на доверието на нашите клиенти. Ще внедряваме още успешни и иновативни практики на "Веолия", а екипът ни е мотивиран да работи все така всеотдайно в името на потребителите“, коментира Тренев, цитиран от пресцентъра на компанията.

Преди да поеме ръководството на "Софийска вода", Тренев беше зам.-изпълнителен директор в продължение на година и половина. Той има професионален опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации. Заемал е различни длъжности в Общинска банка, ОББ, Насърчителна банка – София и др.

Завършил е Техническия университет в София и Югозападния университет "Неофит Рилски“ в Благоевград.

Досегашният изпълнителен директор Арно Валто остава зам.-изпълнителен директор на "Веолия" за България до 16 юли 2018 г. След това той ще се присъедини към Veolia Water Technologies като Директор "Общинско проектиране и строителни дейности" за Франция, Белгия и Швеция. Veolia Water Technologies е дъщерно дружество на "Веолия", специализирано в решения за пречистване на вода и осигуряващо пълната гама от услуги, необходими за проектиране, изграждане, поддръжка и обновяване на съоръжения за пречистване на води и отпадъчни води за промишлени клиенти и публични органи.

Стратегическото управление на Софийска вода се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите "Веолия Вода" и Столична община.

Споделяне

Още от Бизнес