Нов метод за лечение с лазер със световна премиера у нас

Първата в света операция на уголемена простата с второ поколение лазерна система Piranha ще бъде направена у нас от екипа на водещия хирург уролог проф. д-р Фернандо Санча. Техниката е произведена от Richard Wolf – Германия и е алтернатива на традиционната хирургия, която в подобни случаи прибягва до тежка отворена операция със загуба на много кръв, опасност от инконтиненция и усложнения.

Немският гигант Wolf избира България за световна премиера на своя най-нов продукт заради опита на столичната “Хил клиник“, където екип уролози под ръководството на проф. Санча вече трета година работи успешно със зеления лазер (GreenLight) за безкръвно отстраняване на аденом на простатата.

Операцията ще протече със спинална упойка, като в рамките на 40-50 минути простатната тъкан ще бъде отстранена без разрези през естествените отвори на тялото. Пациентът на клиниката, който ще се подложи на интервенцията, е избрал лечението с лазер, тъй като има проблеми със сърцето и традиционна операция крие много рискове за него.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?