Двайсет дни след нападението на трезор в Кърджали

Нов обир - трима маскирани задигнаха 34 хиляди лева от банка в Бургас

Прибран е дневният оборот на общинската транспортна фирма половин час след като е внесен

Клонът на Общинска банка в Бургас, където е бил извършен обирът. Сн. Бургас инфо

Трима маскирани нападатели откраднаха в сряда вечерта почти 34 хиляди лева (33 559 лв. по данни на полицията) от централния клон на Общинска банка в Бургас. Това става двайсет дни, след като апаши разбиха и ограбиха обществен трезор в Кърджали, без да успеят да отнесат плячката си.

Нападателите са проникнали със собствен ключ през сервизно помещение и няма никакви следи от взлом.

Завързали са единствения пазач, който бил в 12-часова нощна смяна, и задигнали част от предадения дневен оборот на общинския превозвач ”Бургасбус". Дневният оборот на фирмата е бил отчетен около 19.30 часа.

”Тази сума считаме, че е предмет на грабежа”, каза директорът на бургаската полиция комисар Милен Димитров.

По данни на полицията обирджиите не са успели да проникнат в основното касово помещение и в гражданския трезор, където се съхраняват ценности и суми на вложителите.

По всяка вероятност извършителите на обира са разполагали с информация за организацията на работа в банката и от полицията дори смятат, че крадците имат съучастници сред служителите в банковия клон. Директорът на Общинска банка Чавдар Бъчваров заяви обаче, че изключва вероятността в обира да са замесени вътрешни хора.

След инцидента за разпит в банката бяха повикани повечето служители. Клиенти на банката също пристигнаха на място, за да получат повече информация. Полицията е иззела видеозаписи.

Общинска банка е възстановила откраднатите пари на общинския превозвач "Бургасбус", съобщи управителят на фирмата-превозвач Петко Драгнев.

По същото време от МВР съобщиха, че при специализирана полицейска операция в Перник е бил задържан Симеон А. Д., по прякор Синбад, смятан за съучастник в обира на трезора в Кърджали на 4 януари. Той ще бъде конвоиран за Кърджали, за да продължат процесуално-следствените действия с него.

Задържаният има около 26 регистрации в полицията за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство.

При акцията има и още един задържан - Симеон В. М., по прякор Фризьора. За него ще се проверява дали има съпричастност към грабежа в Кърджали. Ако не се установи съучастие, той ще бъде освободен. Третият съучастник бе заловен почти веднага след обира, като бяха открити и задигнатите около 3 хиляди евро.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?